Cele mai frumoase Piete de Craciun din Europa

0
piete de craciun

Cele mai frumoase Piete de Craciun din Europa

 

Imagineaza-ti urmatorul lucru- iarna zilele sunt mai scurte, este timpul potrivit pentru a sta la gura sobei sau in jurul semineului, pentru a aprinde lumanari….iar cele mai frumoase piete de Craciun cu miresmele lor de vin cald, de mirodenii, de brad sunt cele care iti incanta toate simturile.

 

Pietele de Craciun au devenit o adevarata traditie in mai multe orase de ceva ani incoace. Aceste mini-satucuri sunt cele care te vor scufunda intr-o ambianta feerica, fiind o adevarata placere sa hoinaresti si sa descoperi cele mai autentice si mai fermecatoare lucruri.

 

Pietele de Craciun din Praga- autentice si foarte celebre. Pietele de Craciun din Praga sunt foarte celebre si autentice, dar si foarte apreciate. In inima unui oras magnific si romantic, acestea sunt cele care transforma orasul cu un decor feeric de basm. Piata principala este cea din piateta vechiului oras – Staré Město náměstí. Aceasta este compusa din cabanute de lemn, care vand numeroase articole de Craciun dar si specialitati culinare din Cehia. O alta piata celebra se afla laVenceslas. Piete mai mici pot fi vizitate si la Paix sau pe Insula Kampa. Piata de Craciun Havelská este una din cele mai vechi si mai frumoase din Praga.

 

Piata de Craciun din Bruxelles, o piata recenta, noua si originala. Aspectul sau cosmopolit i se potriveste de minune. Fata de alte piete de Craciun, piata din Bruxelles este o piata destul de recenta. Are aproximativ 250 de standuri care sunt repartizate in Grand Place si pe locul pietei cu pesti. Este o piata foarte originala unde se vand turte dulci sau castane prajite dar si o multime de specialitati belgiene. Accentul este pus aici pe animatii datorita carora piata de aici parca prinde viata. De exemplu se organizeaza o parada luminoasa in centrul istoric care travreseaza piata, au loc spectacole de sunete si de lumini, concerte, aici se afla si un patinoar iluminat….o piata unde sunt adunate intr-un singur loc cele mai bune traditii de Craciun de pe continent. Piata de aici a fost numita « Placerile iernii » cu o multime de atractii si de specialitati de degustat.

 
Traditionalele Piete de Craciun de la Viena. Daca ajungi in Viena in perioada Craciunului, aici poti vizita peste 12 piete. Traditia acestor pieste exista aici in capitala austriaca de secole. Piata princiala este Rathauplatz, compusa din peste 130 de cabanute din lemn de unde poti cumpara jucarii, decoratiuni, haine, produse artizanale, haine, bomboane, turta dulce… In centrul orasului se afla o alta piata foarte frumoasa Am Hof dar si traditionala si autentica piata de la Freyung. Daca vrei sa descoperi o piata de Craciun mai regala trebuie sa ajungi la Castelul Schönbrunn. Gradinile castelului adapostesc aici o piata unde cuvantul de ordine este romantism.

 

Nebunia Pietelor de Craciun de la Strasbourg. Aici se organizeaza piete de Craciun inca din anul 1570, cea mai veche fiind Christkindelskmärik, o piata din centrul istoric unde poti descoperi peste 200 de cabanute de lemn si un brad veritabil. Peste tot in oras se mai afla tot felul de retete tematice.

 

 

Pietele de Craciun din Germania, sau traditia pietelor de Craciun la ea acasa. In Dresda s-a organizat pentru prima data o piata de Craciun la inceputul secolului XV si aici se organizeaza si cele mai multe. Cea de la Nuremberg, in prospera si conservatoarea Bavaria este cea mai buna combinatie intre traditie si opulenta. Pietele de aici sunt un veritabil festival de savori, cu mirodenii, cu vin cald, cu migdale prajite, cu carnati sau crenvusti, cu varza, cu sos de curry…

Piata de Craciun de la Cologne. In fiecare an, piata din Cologne Germania este organizata in jurul a sapte satucuri care ilumineaza centrul orasului care creeaza o atmosfera extrem de speciala. Cea mai mare se afla langa Catedrala, cu un cadru feric si tot felul de obiecte sau specialitati. Cea mai veche piata insa este Piata Ingerilor cu cabanute foarte frumos aranjate, cu decoratiuni foarte frumoase precum ingeri, stelute sau ghirlande luminoase.

 

Piata de Craciun de la Zurich, Elvetia. Elvetia este celebra pentru casutele sale, muntii sai inzapeziti, ciocolata sa dar si pentru imensa sa piata de Craciun. La Zurich se afla cea mai mare piata acoperita din Europa. Vei cobori din tren direct in piata. Holul cel mare adaposteste o sculptura imensa si este suficient de mare pentru a adaposti 150 de standuri dar si destul de inalt pentru a se aseza aici un brad de 15 metri. Bradul este decorat cu cristale Swarovski. Dar in afara garii se mai afla aici o multime de piete de descoperit in cadrul incantator oferit de munti, de lac, de vechiul oras…. iesind din gara trebuie sa aajungi si la Werdmühleplatz,unde se afla un brad de Craciun care canta. In realitate este vorba despre o scena cu etaje in forma de brad unde un cor de copii interpreteaza cele mai frumoase colinde.

 

Cea mai feerica Piata de Craciun- Skansen, Suedia. Skansen nu este un satuc obisnuit. Este primul muzeu in aer liber creat in anul 1891. Este compus din 150 de casute traditionale care reprezinta toate colturile din Suedia, de la vechiul Stockholm, pana la Laponia, cel mai feeric satuc.

 

Valkenburg, Tarile de Jos. De o Piata de Craciun subterana ce zici? Se afla in grota Velvet si diferitele sale standuri sunt amenajate in colturile galeriilor. Un Craciun inedit petrecut sub pietrele naturale de aici, care te va incanta cu siguranta.

 

Barcelona, Spania. In cartierul gotic, langa catedrala se organizeaza Piata Fira de Santa Llucia inca din anul 1786. Standurile pietei sunt distribuite pe sectoare. In sectorul verde se afla brazi de Craciun, decoratiuni si lumini. In al doilea sector iti vei putea crea propria ta iesle. Alte sectoare sunt dedicate produselor de artizanat si instrumentelor traditionale.

 

Trento, Italia. Piata de Craciun de aici este una din cele mai celebre din Italia. In Piazza Fiera in jur de 70 de casute te asteapta sa te delectezi cu tot felul de savori, sa cumperi suveniruri, obiecte de decor, produse de artizanat, cadouri…

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>